Tabara de Apologetica

August 8, 2022 12:00 am to 12:00 am Tabara Crestina Bradatel

Perioada: 8-13 august 2022

Tema: CREDINȚĂ ȘI RAȚIUNE

Motto: Credința este o încredere în lucrurile nădăjduite, o certitudine cu privire la lucrurile nevăzute (Evrei 11:1 NTR)

Prezentarea

Tabăra Creștină Brădățel organizează în acest an o săptămână de dialoguri și dezbateri apologetice. Apologetica înseamnă apărarea și proclamarea credinței. Suntem convinși că astăzi se impune o asemenea tabără întrucât valorile și principiile credinței creștine sunt din ce în ce mai atacate - fie frontal, fie subtil - de societatea în care trăim și mulți creștini nu știu să răspundă acestor atacuri într-un mod eficient. Vom învăța, deci, cum să folosim apologetica nu atât ca să câștigăm argumente, cât să câștigăm suflete. Tabăra se adresează tinerilor, de la vârsta de 16 ani în sus. Cazarea se va face în zone diferite, pentru băieți si fete.

Așadar, vino alături de noi pentru echipare ca să știi cum să dai socoteală de nădejdea care este în tine!

Invitații

Emil Bartoș - pastor și profesor de teologie

Predă cursuri de teologie sistematică, teologie istorică și apologetică în mai multe școli din țară și străinătate. Conferențiază frecvent pe diverse teme contemporane. Este căsătorit cu Tatiana, locuiesc lângă Timișoara și au ca pasiune cărțile și călătoriile.

 

 

 

Lucian Bălănescu - pastor la Biserica Bunavestire din București

A absolvit facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Cu studii de filosofie și de istorie medievală, cariera lui ia o întorsătură radicală începând cu anul 2004 când intră în compania software 648 Group, pe care, mai târziu, ajunge să o administreze. Este pasionat de studenți, teologie și public speaking. Actualmente este pastor la Biserica Bunavestire si director de proiecte la Chrysolis Romania. Este căsătorit cu Rodi și împreună au două fete: Eliana de 13 ani și Ilinca de 11 ani.

 

 

Programul prelegerilor

 • Luni seara: De ce trebuie să știi să-ți aperi credința? - Lucian Bălănescu
 • Marți dimineața: De ce un Dumnezeu bun îngăduie să existe suferință? - Emil Bartoș
 • Marți seara: O credință publică – Lucian Bălănescu
 • Miercuri seara: Credință și rugăciune - Emil Bartoș
 • Joi dimineața: Este credința o proiecție a oamenilor slabi? - Lucian Bălănescu
 • Joi seara: Mai poate fi Biblia demnă de încredere? - Emil Bartoș
 • Vineri dimineața: Credința prin dulapul Narniei - Lucian Bălănescu
 • Vineri seara: Cum să ții credința statornică într-o lume schimbătoare? – Emil BartoșOBS. În program, după prelegerile invitaților, sunt incluse sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A).

Precizări organizatorice:

 • Pentru inscriere vă rugăm acesați linkul de mai jos.
 • Link înscriere:  https://forms.gle/ganfYjSGb88jk6Zd9
 • Persoanele minore vor prezenta la sosirea în tabără și o adeverință medicală din partea medicului de familie din care să rezulte că sunt sănătoși. Pe adeverință să se precizeze „Apt pentru participarea în tabără”.
 • Prețul taberei: 549 lei. Pentru înscriere, pe lângă completarea formularului se va achita și un avans de minim 100 lei. Detalii găsiți pe formularul de înscriere. În caz de retragere, avansul de 100 lei, nu este returnabil.
 • Activitățile în aer liber includ: tiroliana, cățărarea la perete de stâncă, cursă cu obstacole la înălțime, volei, foc de tabără. O zi va fi dedicată unei drumeții în Masivul Retezat.
 • Pentru contact telefonic, folosiți următoarele numere de telefon: 0726 098 982; 0742 461 146; 0756 164 633 (recepția)

Vă așteptăm cu drag!

Booking Form