Tabara de Apologetica

August 7, 2023 Tabara Crestina Bradatel

Perioada: 7-12 august 2023

Nu mai avem locuri peentru aceasta tabără!!

Tema: CREȘTINUL ÎN DIALOG CU ...

Moto: ... în piață stătea de vorbă în fiecare zi cu aceia pe care-i întâlnea (Faptele apostolilor 17:17, NTR)

Prezentarea

Tabăra Creștină Brădățel organizează și în acest an o săptămână de dialoguri și dezbateri apologetice. Apologetica înseamnă apărarea și proclamarea credinței. Suntem convinși că astăzi se impune o asemenea tabără întrucât valorile și principiile credinței creștine sunt din ce în ce mai atacate - fie frontal, fie subtil - de societatea în care trăim și mulți creștini nu știu să răspundă acestor atacuri într-un mod eficient. Vom învăța, deci, cum să folosim apologetica în dialog cu persoane ce au diferite viziuni împotrivitoare credinței creștine nu atât ca să câștigăm argumente, cât să câștigăm suflete. Tabăra se adresează tinerilor, de la vârsta de 17 ani în sus. Cazarea se va face în zone diferite, pentru băieți si fete.

Așadar, vino alături de noi pentru echipare ca să știi cum să dai socoteală de nădejdea care este în tine!

Invitații

Emil Bartoș - pastor și profesor de teologie

Predă cursuri de teologie sistematică, teologie istorică și apologetică în mai multe școli din țară și străinătate. Conferențiază frecvent pe diverse teme contemporane. Este căsătorit cu Tatiana, locuiesc lângă Timișoara și au ca pasiune cărțile și călătoriile.

 

 

Lucian Bălănescu - pastor la Biserica Bunavestire din București

A absolvit facultatea de Istorie din cadrul Universității București. Cu studii de filosofie și de istorie medievală, cariera lui ia o întorsătură radicală începând cu anul 2004 când intră în compania software 648 Group, pe care, mai târziu, ajunge să o administreze. Este pasionat de studenți, teologie și public speaking. Actualmente este pastor la Biserica Bunavestire si director de proiecte la Chrysolis Romania. Este căsătorit cu Rodi și împreună au două fete: Eliana de 14 ani și Ilinca de 12 ani.

 

Vlad Crîznic - pastor in Biserica Via, Cluj

Este licențiat în teologie al Universității Emanuel din Oradea, urmând apoi studiile King’s College Londra. In prezent este pastor în Biserica Via din Cluj și conduce Organizația de Apologetica și Evanghelizare Think Ask Ponder. Este căsătorit cu Dora și împreuna au patru copii

 

 

 

Programul prelegerilor

Luni seara – Mai avem nevoie de apologetică? – Lucian Bălănescu

Marți dimineața – Creștinul în dialog cu ateismul - Lucian Bălănescu

Marți seara – Dialogul cu... îndoiala – Emil Bartoș, Lucian Bălănescu și Vlad Crîznic

Miercuri seara - Credința publică – Vlad Crîznic

Joi dimineața – Creștinul în dialog cu tehnologismul – Emil Bartoș

Joi dupa-masa - Sesiune deschisă pentru întrebări și răspunsuri - Vlad Crîznic, Lucian Bălănescu și Emil Bartoș

Joi seara - Lupta cu dependențele – Tatiana și Emil Bartoș

Vineri dmineața - Creștinul în dialog cu relativismul - Vlad Crîznic

Vineri seara - Cum vorbim cu cei care părăsesc Biserica? – Lucian Bălănescu și Vlad Crîznic

Precizări organizatorice:

  • Persoanele minore vor prezenta la sosirea în tabără și o adeverință medicală din partea medicului de familie din care să rezulte că sunt sănătoși. Pe adeverință să se precizeze „Apt pentru participarea în tabără”.
  • Prețul taberei: 700 lei. Pentru înscriere, pe lângă completarea formularului se va achita și un avans de minim 100 lei. Detalii găsiți pe formularul de înscriere. În caz de retragere, avansul de 100 lei, nu este returnabil.
  • Activitățile în aer liber includ: tiroliana, cățărarea la perete de stâncă, cursă cu obstacole la înălțime, volei, foc de tabără. O zi va fi dedicată unei drumeții în Masivul Retezat. Această activitate se va achita separat - 50 lei/persoană si va include transportl si taxa de intrare in Parcul National Retezat.
  • Pentru contact telefonic, folosiți următoarele numere de telefon: 0726 098 982; 0742 461 146; 0756 164 633 (recepția)

Vă așteptăm cu drag!

 

Booking Form