Aici găsești răspuns la cele mai comune întrebări despre tabără.

Voluntariat

 • În ce constă voluntariatul la Brădățel?

  Voluntariatul la Brădățel presupune să-ți investești timpul într-un loc și o perioadă care te vor forma și dezvolta pe foarte multe planuri, fie că vorbim de organizare de programe, birou și hârtii, drumeții montane, mentenanță (vopsit, reparat, etc.), socializare și relații cu oamenii, instruiri de tot felul, ș.a.
  Voluntarul trece prin etape de instruire și acomodare cu locul și viziunea taberei.
 • Cine poate veni voluntar?

  Cum voluntariatul în Tabăra Creștină Brădățel presupune mult mai mult decât muncă fizică, avem câteva criterii de selecție a voluntarilor. Ei trebuie să:
  - aibă vârsta peste 16 ani;
  - să fie implicați și activi într-o biserică;
  - să treacă prin toate etapele de înscriere și instruire.
 • Când este perioada de înscriere?

  Doritorii ne pot trimite o scrisoare de intenție din ianuarie până la finalul lunii februarie în fiecare an.
 • Dacă mă înscriu, cât ar trebui să vin în tabără?

  Fiecare voluntar trebuie să vină la cel putin 3 tabere în timpul sezonului de vară și câte un proiect în extrasezon (primăvară, toamnă).

Achitarea costului

 • Cum pot să achit costul?

  Fundația Tabăra Creștină Brădățel -

  Cont în LEI:    RO56 RNCB 0255 1440 3062 0001

  Cont în EUR:  RO18 RNCB 0255 1440 3062 0006

  Te rugăm să achiți avansul aferent taberei pentru ca rezervarea să fie confirmată. În cazul retragerii, avansul nu se va returna. La achitarea în bancă este obligatoriu să specificați numele taberei și numele persoanelor pentru care se plătește avansul. Exemplu: Weekend la munte cu tata – Popescu George și copilul Ionuț.
 • Când trebuie să achit costul?

  Aceste detalii urmează să fie discutate cu un reprezentat al taberei întrucât depinde de perioada fiecărei tabere.
 • Ce acoperă costul?

  Costul acoperă cazarea, mâncarea și folosirea sălilor de conferință cât și celelalte facilități/programe ale taberei. Pentru toate informațiile despre achitarea costului, serviciile bonus oferite și serviciile opționale contra-cost, intră în secțiunea fiecărei tabere.

Facilități

 • De ce facilități dispune tabăra?

  Pentru o descriere detaliată, accesează pagina Despre noi.
 • Ce drumeții sunt disponibile?

  Pentru o descriere detaliată, accesează Drumeții. Pentru alegerea unei drumeții, liderul grupului va discuta cu un reprezentant al tabere și se va lua în considerare caracteristicile grupului.
 • Ce ne poți spune despre mâncare?

  Tabăra Brădățel va asigura pregătirea și servirea meselor de către personalul specializat al taberei. Există un meniu fix pe săptămână, conceput împreună cu o unitate specializată în alimentație publică, aprobat de Direcția Sanitară Veterinară și Direcția de Sănătate Publică.
 • Când se servește masa?

  Pentru a asigura o desfășurare concomitentă a mai multor tabere, este necesar ca orele de servire a mesei să fie standardizate: mic dejun: ora 9, pranz ora 13.30, cina ora 19. Există o ușoară flexibilitate a acestui program pentru anumite mese.
 • Câte locuri sunt în camere?

  Zona de tineret: camerele sunt cu 7 sau 9 locuri, paturi simple/etajate. Fiecare cameră are facilități separate (toaletă, duș, chiuvetă). Zona de familii: camerele au pat dublu, matrimonial și paturi supraetajate pentru copii.
 • Este semnal în tabără?

  Semnalul de telefonie în tabără e slab și este doar pe rețeaua Orange.

Echipament

 • Ce echipament trebuie să iau cu mine în tabără?

  Fiecare tabără are specificul ei. În descrierea fiecărei tabere vei găsi echipamentul recomandat de către echipa noastră.
 • Pot să merg în drumeție dacă nu am echipamentul obligatoriu?

  Nu vei putea.
  Ne dorim siguranța ta și a întregului grup. Urcarea pe munte se face doar cu echipamentul obligatoriu. Există riscul ca participanții echipați necorespunzător să nu fie acceptați de către ghizii taberei, așa că vă recomandăm să aveți echipamentul minim recomandat.

Transport

 • Cum rămâne cu transportul către tabără?

  Fiecare participant își asigură transportul până în tabără, acesta nu este inclus în preț, dar dacă sunt și alți participanți înregistrați din localitatea dvs., vă putem pune în legătură pentru reducerea costurilor de transport.
  Participanții care au nevoie de transport din Gara Subcetate până în tabără ne pot contacta cu câteva zile înainte pentru a-i pune în legătură cu o firmă de transport, astfel încât să fie transportați contra cost.
 • Cum pot ajunge în tabără dacă vin cu trenul?

  Gara în care trebuie să te oprești este Gara Subcetate, la scurtă distanță de Hațeg. De acolo te putem pune în legătură cu firme de transport către tabără. Scrie-ne!

Documente necesare

 • Ce documente trebuie să completez/iau în tabără?

  Găsiți la secțiunea fiecărei tabere menționate documentele necesare.

  Împuternicire părinți (pentru participanții sub 18 ani)

  Adeverință medicală (pentru participanții sub 18 ani)
 • Unde trimit confirmarea plății unei tabere?

  Pe mail la adresa inscrieri@brădățel.ro cu specificația numelui taberei și numele persoanei / persoanelor pentru care s-a plătit avansul.

  Exemplu:
  Dovada plății avansului - Tabăra de supraviețuire - Popescu Ionuț.