Ionica Olariu January 24, 2019 0

Proiectul “Incalzeste un om al strazii”

Totul a inceput odata cu gerurile aparute la inceputul anului, cand impreuna cu niste prieteni, majotitatea voluntari la Bradatel precum si tineri din Biserica Betel-Timisoara, am hotarat ca sa mergem in oras (Timisoara), sa ducem niste sandvisuri, ceai, dulciuri dar si haine groase, ciorapi, pantaloni, etc si am plecat sa cautam persoane fara adapost pentru a le oferi aceste lucruri. Am fost marcati de ceea ce am gasit dar si de istoriile lor.
Nu noi am facut asta ci Dumnezeu, El ne-a incalzit inimile pentru ei, El ne-a trimis.

 

La inceput am postat aceste informatii de pe contul personal, dar acum cand vedem ca acesta devine un proiect in care ne-am implicat destul de tare, am hotarat sa postam de pe contul taberei, intrucat proiectul se desfasoara prin actiunea voluntarilor taberei. Nu dorim sa ne atragem multumiri sau sa fie o mandrie asta pentru noi, din aceasta cauza nu am dat nici un like la cuvintele voastre de multumire pe care ni le-ati adus, la postarile trecute.

In schimb, am continuat sa mergem destul de des si chiar sa facem un istoric la fiecare caz, unde ne-am notat novoile concrete pe care acesti oameni le aveau. Am vazut ca asta este foarte important pentru ca uneori doresti sa ajuti un om, oferindu-i ceva si de fapt acest ajutor sa nu insemne neaparat un ajutor ci sa il faca sa se complaca in starea in care se afla.

Asa ca dupa fiecare vizita la ei, am transmis concret nevoile care sunt si astfel am dat posibilitatea multora care au citit postarile, sa se implice si sa ajute prin donarea de haine, alimente sau materiale necesare unor reparatii, a locuintelor lor precare.
In prezent continuam sa ii vizitam, sa le ducem ceai cald si sandviciuri, haine si incaltaminte, dar si sa ii ajutam cu reparatii/amenajari sau sa intervenim mai clar in cazurile mai grave. Totusi o sa pastram discretie pentru ei, pentru locurile unde traiesc si locuiesc.

Daca vreti sa ajutati, urmariti aici si vom posta ce novoi apar.

Deocamdata avem urmatoarele nevoi:

  • Bocanci nr 44 sau 45
  • Cizme de cauciuc nr 42
  • Ciorapi, manusi, fulare, caciuli
  • O geaca de dama, marime mare…
  • Pentru o familie care doarme AFARA PE CIMENT, dorim sa cautam CAT MAI URGENT, o chirie sau un loc unde sa ii ducem macar pana trece sezonul rece, altfel risca sa moara, deja sunt foarte raciti. In centrele de plasament, acolo unde Primaria a amenajat locuri pentru oamenii strazii, nu am gasit loc pentru ei.

Daca doriti sa ajutati, scrieti-ne aici sau mesaj privat.

Daca nu esti din Timisoara, poti face acelasi lucru in localitatea ta. Sigur cineva are nevoie de ajutorul vostru.
In Germania, pe o statuie a Domnului Isus, care a fost bombardata in al doilea razboi mondial si I s-au retezat mainile Domnului, sta scris: “Domnul Isus nu are alte maini intinse catre oameni, decat ale tale!”

Tags: